General | |
---|---|
Publisher | Rao |
Year | 2017 |
Others | |
Identification | |
Format |
Pachet fictiune, 6 carti
219,44 lei
Pachet fictiune, "Gabriel Garcia Marquez", 6 carti
Setul cuprinde:
– Dragostea in vremea holerei – Gabriel Garcia Marquez;
– Calatorind prin Europa de Est – Gabriel Garcia Marquez;
– Incredibila si trista poveste a candinei Erendira si a bunicii sale fara suflet – Gabriel Garcia Marquez;
– Funeraliile Mamei Mari – Gabriel Garcia Marquez;
– Generalul in labirintul sau – Gabriel Garcia Marquez;
– Cronica Unei Morti Anuntate (Rao Clasic) – Gabriel Garcia Marquez.
Dragostea in vremea holerei – Gabriel Garcia Marquez
„… Traisera destul impreuna ca sa-si dea seama ca dragostea era dragoste oricand si oriunde, dar cu atat mai intensa cu cat se apropia de moarte.“
In tinerete, Florentino Ariza si Fermina Daza traisera o pasionanta poveste de dragoste. Numai ca viata iti rezerva uneori surprize… La inceput, cand Florentino afla ca Fermina se va casatori cu un doctor bogat, simte ca viata lui s-a sfarsit. Desi isi gaseste echilibrul, bucurandu-se de succes in afaceri si nu numai… (cele 622 de relatii amoroase ar putea confirma acest lucru), dragostea lui pentru Fermina ramane la fel de puternica. Asa ca, dupa 50 de ani, 9 luni si 4 zile de despartire, Florentino isi reinnoieste declaratia de dragoste in fata femeii visurilor lui. I se va mai oferi, oare, sansa unui nou inceput? Dragostea in vremea holerei, una dintre cele mai frumoase si mai tragice povesti de dragoste din literatura universala, a fost ecranizata in 2008, adaptarea pentru cinema a romanului fiind facuta de scenaristul Ron Harwoord, castigator al Premiului Oscar si al Globului de Aur.
Calatorind prin Europa de Est – Gabriel Garcia Marquez
Cartea, tiparita dupa moartea scriitorului, cuprinde o serie de cronici, rezultat al calatoriei facute de Gabriel García Márquez in 1957, timp de mai multe luni, dincolo de Cortina de Fier. „Cortina de fier nu e o cortina. Si nici nu e de fier. E o bariera de lemn vopsita in rosu si alb.“
Cand in 1955 vine pentru prima oara in Europa, in calitate de corespondent al ziarului El Espectador din Bogotá la Conferinta celor patru mari puteri de la Geneva, impactul cu vechiul continent avea sa fie atat de puternic, incat va ramane aici patru ani, pe care ii petrece, intr-o febrila activitate, la Paris, Roma, Viena, Londra. Interesul sau major de a cunoaste viata reala din tarile de dincolo de „Cortina de fier“ il determina ca, dupa multe incercari esuate de a obtine vizele necesare, sa reuseasca ss fie inclus in delegatia columbiana participanta la Festivalul Tineretului de la Moscova, din 1956, prilej cu care traverseaza mare parte din Europa de Est, cunoscand Germania, Polonia, Cehoslovacia, Ungaria si Uniunea Sovietica.
Rod al acestui memorabil periplu, reportajul „Calatorind prin Europa de Est“ este o marturie impresionanta nu numai a maiestriei sale narative, ci mai cu seama a unei profunde transformari ideologice: de la simpatia manifestata in tinerete pentru conceptiile comuniste, la concluzia fundamentala la care ajunge, ca „nu exista o dictatura a proletariatului, ci dictatura unei birocratii dogmatice, obtuze si rapace, condusa de o gerontocratie care, la randul ei, are in frunte un dictator“. Pe langa aceasta revelatie a adevarului istoric, de importanta hotaratoare in constiinta sa si in evolutia lui ca scriitor, figura lui Stalin – al carui mausoleu il viziteaza cu mari eforturi – a marcat si inceputul conturarii cu mai multa claritate a figurii mitologice a dictatorului din celebrul roman ”Toamna patriarhului”.
Incredibila si trista poveste a candinei Erendira si a bunicii sale fara suflet – Gabriel Garcia Marquez
Acest volum reuneste cele mai reusite povestiri scurte ale autorului columbian laureat al Premiului Nobel pentru literatura. Cititorului ii sunt deschise astfel portile realismului magic: realitatea este modificata de formule magice si legende, minunile fac parte din cotidian. Candida Erendira si bunica sa fara suflet, personaje emblematice ale prozei marqueziene, intruchipeaza, in acelasi timp, inocenta si raul, dragostea si pervesiunea. Naratiunea aminteste uneori de poemele eroice medievale, dar si de cantecele trubadurilor. Cele sapte naratiuni nu sunt exercitiile unui manierist, ci sapte calatorii intr-o lume pe care scriitorul nu osteneste sa ne-o descopere.
Funeraliile Mamei Mari – Gabriel Garcia Marquez
Vreme de multi ani, Mama Mare garantase pacea sociala si concordia politica in imperiul sau, in virtutea celor trei cufere cu buletine electorale false care faceau parte din patrimoniul ei secret. Slujitorii barbati, protejatii ei si dijmasii, majori sau minori, exercitau nu doar propriul drept de sufragiu, ci si pe cel al alegatorilor morti de un secol. Ea reprezenta predominarea puterii traditionale asupra autoritatii trecatoare, suprematia de clasa asupra plebei, transcendenta intelepciunii divine asupra improvizatiei muritoare. In vremuri pasnice, vointa ei hegemonica infiinta si desfiinta slujbe banoase si sinecuri si veghea la bunastarea asociatilor chiar daca, pentru asta, trebuia sa recurga la viclesuguri sau la frauda electorala. In vremuri furtunoase, Mama Mare a contribuit in secret sa-si inarmeze partizanii si le-a ajutat in public pe victimele acestora. Zelul acela patriotic o acredita pentru cele mai inalte onoruri.
Generalul in labirintul sau – Gabriel Garcia Marquez
Ultimele zile ale lui Simon Bolivar, eroul legendar al Americii Latine, – o calatorie catre moarte intr-un peisaj luxuriant. Ca intotdeauna la Garcia Marquez, o lume plina de pitoresc in care evolueaza personaje arhetipale cu sentimente inevitabile la fel de substantiale ca si trasaturile lor fizice. Trairile, ambitiile, gandurile, amintirile si suferintele Generalului se converg in drumul sau catre trecerea in nefiinta, iar omul va vedea atunci labirintul pe care acestea l-au creat in jurul sau.
Cronica Unei Morti Anuntate (Rao Clasic) – Gabriel Garcia Marquez
Publicarea in 1981 a romanului “Cronica unei morti anuntate” a stirnit entuziasmul unanim al criticii si cititorilor. Garcia Marquez isi dovedeste, inca o data, in aceasta opera de mica intindere, extraordinarele-i daruri de povestitor construind un roman perfect, pe temeiul unui fapt simplu: o crima anuntata, pe care nimeni nu se straduieste s-o opreasca.