General | |
---|---|
Year | 2022 |
Others | |
Identification | |
ISBN-13 | 9786069139981 |
Format | |
Pages | 32 |
Sunt de neoprit! 10 modalități de a te avânta în viață
31,20 lei
Sunt de neoprit! 10 modalități de a te avânta în viață / Unstoppable Me!: 10 Ways to Soar Through Life de Dr. Wayne W. Dyer și Kristina Tracy este o nouă invitație în lumea inocenței adresată deopotrivă părinților și copiilor de editura ACT și Politon.
Această nouă carte seducătoare pentru copii scrisă de Wayne Dyer și colaboratoarea lui Kristina Tracy este pe cât de veselă și colorată, pe atât de educativă. Copiii nu o vor da uitării prea curând pentru că lecțiile și sfaturile de viață formulate de cei doi autori în versuri, au toate șansele să devină devize și idei călăuzitoare pentru ei de-a lungul întregii existențe. Și ce părinte nu își dorește ca deviza copilului său în viață să fie: Sunt de neoprit!?
Cartea de față este o adaptare pentru copii a volumului semnat de Wayne Dyer: What Do You Really Want for Your Children? (Ce-ți dorești cu adevărat pentru copiii tăi?), adresat adulților. În această carte autorul le oferă părinților o serie de sfaturi pentru a-i ajuta pe cei mici să aibă o viață fericită și împlinită. În mod asemănător în cartea de față, Dyer se adresează direct copiilor dându-le o serie de sfaturi pentru a face din viață o sărbătoare a bucuriei și succesului.
Dr. Wayne W. Dyer (1940 – 2015) este un scriitor american care s-a bucurat de foarte mult succes, în special printre oamenii mari, dar a decis să scrie și cărți pentru cei mai mici și mai simpatici cititori pentru că a iubit foarte mult copiii. Autorul acestei cărți a fost tatăl a opt copii: Tracy, Shane, Stephanie, Skye, Sommer, Serena, Sands și Saje. El a trăit în Maui (Hawaii, SUA) o insulă aproape la fel de frumoasă ca Paradisul…
Coautoarea cărții, Kristina Tracy este scriitoare și mamă totodată, fiind pasionată de o mulțime de lucruri interesante precum: grădinăritul, amenajările interioare și călăritul. Locuiește în California alături de soțul ei și cei doi copii, Ava și Dane.
Imaginile deosebit de reușite ale acestei cărți au fost realizate de ilustratoarea Stacy Heller Budnick care s-a născut în Carolina de Nord (SUA) însă s-a mutat mai târziu la New York pentru a fi mai aproape de muzee și pizza grozavă care se găsește acolo. Ea locuiește împreună cu soțul ei Steven și cele două fiice ale sale Alley și Arielle.
În copilărie suntem cei mai ușor impresionabili, cei mai creduli și totodată cei mai avizi să cunoaștem secretele vieții. Cum trebuie să trăim ca să fim fericiți? Ce trebuie să facem pentru a ne fi bine? Cum să ne ferim de eșec? Care este până la urmă secretul unei vieți fericite?
Ei bine, cartea de față, va fi îndrăgită de micuțul tău tocmai din acest motiv. Pentru că îi oferă acestuia răspunsuri la marile lui întrebări, și, mai ales, pentru că îl face să se simtă bine în legătură cu el însuși. Așadar, iată în rândurile de mai jos doar câteva dintre lecțiile pe care vei avea ocazia să i le predai copilului tău odată cu această carte:
Chiar dacă un copil prea critic cu el însuși va spune că nu e minunat deloc, orice părinte știe cât de mult are micuțul său nevoie să audă aceste cuvinte și cât de bine îl fac să se simtă.
Oricât de ușor ar abandona un copil strădaniile pentru a face ceva, știi foarte bine că dacă îi vei aminti constant că numai perseverând va reuși, el va înțelege acest lucru și nu se va mai da bătut atât de ușor data viitoare.
Necunoscutul ne sperie pe toți, deopotrivă mici și mari, dar asta nu înseamnă că vom fi mai câștigați dacă vom sta mereu departe de el. Din necunoscut putem învăța lucruri noi, prin urmare micuțul tău trebuie să știe că uneori necunoscutul ne poate rezerva cele mai plăcute surprize.
Alegerile pe care le facem în viață ne privesc numai pe noi. Așadar, spune-i micuțului tău să își urmeze visurile indiferent de ce părere au ceilalți.
Viața e minunată, dar noi avem tendința să ne-o îngreunăm făcându-ne prea multe griji. Învață-l pe micuțul tău să stea de vorbă cu tine sau cu altcineva atunci când grijile și gândurile negre îi dau târcoale și va avea astfel întotdeauna un leac sigur împotriva tristeții.
Furia și mânia ne fac rău nu numai fizic dar și psihic și nu doar nouă dar și celor din jurul nostru, așadar învață-l pe puștiul tău să își consume aceste stări într-un mod în care să nu îi facă rău nici lui și nici celor din jurul lui.
Clipa de față e cea mai frumoasă și cea mai prețioasă resursă pe care o avem. Spune-i micuțului tău să se bucure mereu de ea și în felul acesta vei putea fi sigur că toată viața lui va fi o sărbătoare.
Trebuie să avem grijă de corpul cu care ne-am născut, pentru că e singurul pe care îl avem la dispoziție întreaga viață. Bunele obiceiuri se învață de la cele mai fragede vârste, așadar, dacă îți vei obișnui copilul să mănânce sănătos și să facă mișcare, poți fi sigur că va respecta aceste reguli întreaga viață.
Steve Jobs credea cu tărie că cea mai valoroasă calitate a oamenilor viitorului trebuie să fie creativitatea. Încurajează-ți copilul să fie creativ, să facă lucrurile în felul lui, nu așa cum face toată lumea și nu va avea decât de câștigat.
Ultima lecție pe care le-o va preda copiilor această carte, dar nu cea din urmă este cea referitoare la recunoștință și generozitate. Învață-ți micuțul să dăruiască și să fie recunoscător pentru ceea ce are și deja lumea va fi mult mai bună.
La finalul cărții vei regăsi o serie de întrebări care te vor ajuta să discuți cu copilul tău pe seama celor 10 lecții de viață din carte.
Te las acum, dragă părinte, în compania unui scurt fragment din carte și te invit să te bucuri împreună cu micuțul tău de o lectură frumoasă, relaxantă și educativă, pe care, poate, cel mic nu o va uita niciodată.
„Ce înseamnă o viață plină de sens și împlinire, una care îți oferă libertate deplină?
Înseamnă să știi să privești dincolo de tine, fără să întrebi mereu: Cu mine cum rămâne?
Înseamnă să vezi bunătate și frumusețe oriunde te-ai uita
și să consideri fiecare experiență o șansă de-a învăța ceva.
Înseamnă să trăiești în pace fiecare zi și orice formă de viață să respecți,
fără să-te întrebi ce-ai putea să primești, ci ce-ai mai putea să dăruiești. ”